Sikker nok? Blog om informationssikkerhed

GDPR: Du behøver ikke at lave en dataflowanalyse

[fa icon="calendar'] 28. juni 2017 / af Jakob Holm Hansen under GDPR, Databeskyttelse, eu persondataforordning

[fa icon="comment"] 0 kommentarer

 – en fortegnelse over dine behandlingsaktiviteter er nok

Er du i fuld gang med jeres GDPR-forberedelser, men hænger fast i udarbejdelsen af dataflowanalysen? Så læs med her. Du skal nemlig ikke gøre mere end det nødvendige. Og en dataflowanalyse er ikke nødvendig.

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Kontinuerlig efterlevelse af GDPR

[fa icon="calendar'] 25. april 2017 / af Jakob Holm Hansen under GDPR, Databeskyttelse, eu persondataforordning

[fa icon="comment"] 1 kommentar

- At bestige compliance-bjerget, igen og igen

Det er et år siden vi lærte om databeskyttelsesforordningen, og alle er (stadigvæk) i panik. At efterleve forordningen, og at blive ved med at efterleve den, er to forskellige ting. I dette blogindlæg vil jeg udpege forskellen mellem de to, samt give et bud på, hvordan udfordringerne kan håndteres undervejs.

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

DPO – hvem har brug for dem?

[fa icon="calendar'] 14. marts 2017 / af Jakob Holm Hansen under eu gdpr, eu persondataforordning, DPO

[fa icon="comment"] 0 kommentarer

DPO’er. Det er et emne som vi alle sammen ser ud til at tænke lidt nærmere over, nu da vi aktivt begynder implementeringen af den kommende databeskyttelsesforordning. Men hvem har egentlig brug for dem?  

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Persondatabeskyttelse - hvor svært kan det være?

[fa icon="calendar'] 5. december 2016 / af Lars Neupart under eu gdpr, Compliance and task management, eu persondataforordning, eu general data protection regulation

[fa icon="comment"] 0 kommentarer

Hvornår er det nok? Det kan synes som en endeløs række af GDPR tilbud, der rammer os. Kurser og certificeringer, og rigtig mange advokater og konsulenthuse tilbyder en række af services som ofte fremstilles som nødvendige for at vi (virksomhederne) ikke skal blive ramt af gigant-bøder lige så snart vi når maj 2018.

Selvfølgelig er ordentlig beskyttelse af persondata vigtig, og det er jo også nødvendigt for virksomheder at følge lovgivning, så måske en (hel?) del af disse tilbud har berettigelse. Men hvor svært kan det egentlig være at blive “compliant” med EUs nye GDPR-krav (GDPR = General Data Protection Regulation)?

Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Sådan efterlever du EU’s persondataforordning

[fa icon="calendar'] 16. juni 2016 / af Lars Neupart under eu persondataforordning, GDPR, Databeskyttelsesforordningen

[fa icon="comment"] 0 kommentarer

Den nye EU Persondataforordning er ét af de væsentligste sikkerhedsinitiativer i mange år. Dels fordi omfanget af lovgivningsarbejdet i EU har været omfattende og længe undervejs. Dels fordi konsekvensen af EU Persondataforordningen får stor betydning for både det private og offentlige Danmark. EU Persondataforordningen peger på mange ting. Men fællesnævneren og den overordnede forståelsesramme bag EU Persondataforordningen er, at den er at betragte som en tillidsøvelse.
Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

EU’s persondataforordning - hvor svært kan det være?

[fa icon="calendar'] 16. marts 2016 / af Lars Neupart under eu persondataforordning

[fa icon="comment"] 0 kommentarer

Indrømmet, det er en kompleks ny persondataforordning vi lige har fået teksten til. Den kommer til at erstatte den nuværende danske persondatalov. Den nye indeholder mange krav til, hvordan virksomheder skal behandle og beskytte persondata, og ikke mindst hvilke processer der skal fungere i virksomhederne. Neupart-teamet er vant til, at finde på pragmatiske løsninger til enklere efterlevelse af it-sikkerhedskrav. Den indgangsvinkel har vi brugt til at udvikle dette standard værktøj, som vi nu vil præsentere dig for.
Læs videre [fa icon="long-arrow-right"]

Sikker Nok?

Neuparts blog er gode råd og viden om effektiv it-sikkerhedsledelse, it-sikkerhedsstrategier, risikostyring, efterlevelse af standarder og andre krav, beredskabsplanlægning, ISO2700x, EU persondatakrav, PCI DSS etc.

Populære indlæg